Vineri,
03.05.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Proiect pentru romii din Mosna: 200 de case, intabulate

Aproximativ 200 de romi din Moșna au participat la dezbaterea organizată de Agenția Națională pentru Romi, care derulează un proiect prin care reprezentanții acestei etnii sunt ajutați să obțină acte de proprietate pentru imobilele în care locuiesc. Sub numele ”Dreptul la proprietate”, proiectul are drept scop , printre altele ”identificarea gospodăriilor care nu deţin acte de proprietate aparţinând comunei Moşna, intabularea a 200 de proprietăţi (…) şi crearea bazei de date cu familiile de etnie romă care nu au acte de proprietate din comuna Moşna”, informează autoritățile județene. La întâlnirea care a avut loc marți, au participat - alături de primarul Eugen Roba- și Daniel Vasile, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, și Vasile Duca, consilier județean.
„Este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le realizează Agenţia Naţională pentru romi la nivelul întregii ţări. În judeţul Sibiu este al doilea proiect, după cel de la Iacobeni şi se desfăşoară în două localităţi cu o pondere însemnată a populaţiei rome. Este  un proiect important pentru că oferă posibilitatea localnicilor să obţină acte de proprietate şi doar aşa vor avea acces la educaţie, asistenţă socială, locuri de muncă, la un trai mai bun. Am încrederea că proiectul  va continua şi anul viitor şi în alte localităţi din judeţul Sibiu”, a declarat Ioan Cindrea, potrivit unui comunicat de presă emis de instituția pe care o conduce.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

project

Acum 9 ani

ba nu ne mai bombarda cu atitea proiecte mai si apucate de ele ,s-au dupa modelu sefului tau care se si viseaza presedintele tari ,nu ia ajuns intelegerea cu antonescu ,de a fi premier ,acum dupa ce la mazilit pe ptietenu lui de coalitie ci care nea pacalit pe cei 7 400 000 de alegatori cu formula usl ,acum vrea presedinte ,mofelu vostru este decabureala nationala nu de rezultate clare ,totul se va intimpla numai dupa 2015 ,asa ca mai incetineste ritmu proiectelor si terminale pe alea de care nu teai apucat [spitalu cel nou de urgenta etc ]asta cu casele la romi laso pentr-u mandatu viitor ca nu mai ai gogosi in viitoreea campanie [2016 ]
Raspunde

andrei3

Acum 9 ani

numai romii(tiganii)pot beneficia de astfel de proiecte ROMANII nu?etnicii maghiari nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus